madeleinescockerspanielsida.se – Allt om Cocker spaniel!

Hundbur för cocker spaniels

En cocker spaniel är en livlig hund som gillar aktivitet, och det är en hund som ofta är uppskattad till exempel vid agility och andra tävlingar. Ska du kunna ta med din hund på olika aktiviteter kan en hundbur vara nödvändig för att hunden ska vara trygg under resan.

Att resa med cocker spaniels

Det brukar inte vara några problem att resa med cocker spaniels. Eftersom det är en såpass aktiv ras blir hunden för det mesta bara uppiggad av att se nya saker. Det du behöver tänka på är att hitta en passande hundbur, som är i rätt storlek och av rätt sort för att era resor ska gå så smidigt som möjligt. När din hund ska åka med i en bil kan du välja mellan att använda en hundbur, ha ett lastgaller eller använda en sele med ett särskilt säkerhetsbälte. Alla dessa alternativ räknas som trygga för hunden, men en hundbur kan vara det enklaste alternativet för dig som hundägare. Du ska också tänka på att det inte finns något annat som kan skada hunden, till exempel måste krockkudden där du har hunden vara inaktiverad, eftersom den kan orsaka skada om den löses ut. Den hundbur som används måste vara anpassad efter hundens storlek, så att din hund kan röra sig utan problem. Det finns olika modeller att välja mellan och vilken som passar bäst beror både på hundens storlek och hur den ska användas. Ska den till exempel alltid stå i bilen eller vill du lätt kunna ta med dig den över axeln?

Varför resa med cocker spaniels?

Det kan finnas många skäl till att du vill resa med din cocker spaniel, och för det allra mesta är det något som hunden kommer uppfatta som ett positivt inslag i livet. Cocker spaniel är en ras som från början var en jakthund, även om de flesta idag är sällskapshundar. Rasen passar som sällskapshund för en aktiv person eller familj, eftersom den har mycket energi och lust att göra saker, men samtidigt tycker om närhet och kan vara väldigt gosig. Resor som kan passa en cocker spaniel kan vara till exempel resor till olika tävlingar eller aktiviteter som är skapade med hunden i åtanke, men det kan lika gärna vara något som handlar om vad du vill och behöver. En cocker spaniel följer lika gärna med på fjällvandringen som på släktkalaset. Ska ni åka buss eller tåg en längre sträcka kan det vara smidigt att ha en hundbur, eftersom både du och hunden då lättare kan slappna av och vila.