madeleinescockerspanielsida.se – Allt om Cocker spaniel!

En cocker i vått och torrt

Den som har en cocker spaniel behöver aldrig vara ensam på promenaderna. Det spelar ingen roll vilket väder det är eller vilken sorts promenad det handlar om. Denna robusta hundras är med på det mesta och avlades ursprungligen fram för fågeljakt i England. Idag är det även en omtyckt sällskapshund med många härliga egenskaper och ett stort behov av att både närhet och kroppskontakt. Att kela i soffhörnet går alltså utmärkt men jaktegenskaperna som rasen har med sig gör att det här är en hund som inte trivs i soffan jämnt. Den gillar aktiviteter av olika slag och den om husse och matte hänger på sig sina vandringsryggsäckar för en längre tur får garanterat en glad och lycklig cocker med sig på turen hur lång den än är.

Friluftsliv och vandring

Hundägare gillar ofta friluftsliv och att vara ute i skog och mark med sin hund. Att investera i bra Vandringsryggsäckar är viktigt , det gäller att avlasta rygg och axlar på ett bra sätt och det ska vara enkelt att packa allt som behövs längs färden. Den som har med sig en hund vet hur mycket hundmat kan väga och det finns faktiskt en sorts vandringsryggsäckar för hundar också. Med lite träning kan en cocker spaniel lätt bära sin egen mat och dessutom tycka det är roligt. För matte och husse är det kanske främst praktiskt att låta hunden vara med och hjälpa till med packningen.

Tälta eller bo i stuga

Att tälta under en längre vandring fungerar ofta utmärkt med en hund, men det finns också hundvänliga stugor på många platser. Det finns ofta många bra vandringstips att ta del av för den som vill vandra på någon av de fantastiska leder som finns runt om i landet från norr till söder.