madeleinescockerspanielsida.se – Allt om Cocker spaniel!

Städa bort hundhåren

Det är mysigt att ha en cocker spaniel, en vänlig fyrbent vän med varma ögon och härlig päls. Det enda problemet är dock att de som de flesta hundar hårar ner. Du har hundhår lite överallt.

Städhjälp

Om du garanterat vill få undan hundhåren bör du anlita städhjälp. Låt https://qleano.se/ städa undan hårstråna i både listerna och soffan. Det är många som anlitar en städfirma att komma en eller två gånger per år. En rejäl grovstädning gör stor skillnad även för att få undan hundhår. Vill du garanterat ha hundhårsfritt (så gott det går) så anlitar du hjälp en gång i veckan eller månaden. Du får göra RUT-avdrag för städningen så det blir till ett bättre pris än vad du räknat med. Gå in på https://qleano.se/ och ta reda på hur de kan hjälpa dig. De erbjuder städ- och flytthjälp över hela landet.

Borsta utomhus

För att minska på hundhåren än mer kan det vara smart att borsta hunden utomhus, särskilt under årets varmare del. Hundhåren återgår då till naturen och fåglarna får bygga bo i mjuk cocker spaniel-päls. Bor du i lägenhet och har balkong kan du sköta mycket av hundvården på balkongen. Om du inte har balkong eller bor i villa kan det vara smart att borsta hunden i badrummet. Samla alltid upp allt hår på en gång och var noggrann när du letar hårstrån. En stor fördel med badrummet är att de ofta är tämligen enfärgade och ofta går i vitt. Det blir lättare att verkligen hitta håren.

Tvätta och städa regelbundet

Du bör tvätta din hunds sängkläder i alla fall en gång i månaden. Din hund önskar det inte nödvändigtvis, men det kommer att hjälpa dig att få undan hår och lite mindre lukt av ”unken hund”. Förutom att det blir trevligare för dig och din familj, så underlättar det för allergiker som hälsar på. Idag är det många som har problem med allergi på ett eller annat sätt. Hundägare som verkligen bryr sig om att få undan hundhåren och att hålla bostaden fräsch gör särskilt hundallergiker en stor tjänst. En möjlighet att vara sociala och delta.

Om din hund sover i din säng bör du verkligen byta sängkläder en gång i veckan. Tänk också på att eftersom du lever nära din hund är det inte säkert att du uppfattar hundlukten på samma sätt som utomstående. Genom att tvätta och byta sängkläder ofta kommer du också få mindre hundhår.