madeleinescockerspanielsida.se – Allt om Cocker spaniel!

4 tips när du måste anlita hundvakt åt din Cocker spaniel

De allra flesta hundägare vet att det kan vara svårt att åka på semester eller genomgå en större operation när det finns en hund där hemma som behöver både omsorg och uppmärksamhet. Här kan du läsa mer om olika tips på vad du bör tänka på när du lämnar bort din Cocker spaniel.

1. Research

När du äntligen har bestämt dig för att boka tid för en konsultation och genomföra en hårtransplantation är det viktigt både för dig och din Cocker spaniel att du ägnar tid åt research. Förutom den självklara och viktiga frågan Vilken klinik är bäst på hårtransplantation? behöver du också kolla upp vilka möjligheter det finns i ditt område att lämna bort din hund till en hundvakt. Du vill med andra ord besvara dessa frågor: Vilken hundvakt är bäst för min Cocker spaniel och vilken klinik är egentligen bäst på hårtransplantation?

2. Intervjua hundvakten

När du har hittat ett lämpligt hunddagis eller en privatperson som kan tänka sig att ställa upp är det bra att intervjua personen och ställa frågor om verksamheten samt informera om din hunds behov. Skriv ihop en lista med dina krav för att se till att din hund har det så bra som möjligt när du är borta.

3. Ordna bekvämligheter

Som ägare har du ett ansvar att se till att din hund har det minst lika bekvämt borta som hemma. Det bästa är naturligtvis om hundvakten kan komma hem och rasta din hund med jämna mellanrum samt hålla den sällskap när du är borta. Då får hunden behålla sina vanor och bekvämligheter som den egna hundsängen samt hundleksaker.

4. Låt hunden träffa hundvakten

Innan det är dags för dig att genomföra din hårtransplantation kan det vara bra att låta din Cocker spaniel bekanta sig med den aktuella hundvakten så att både du och hunden ser att det hela kommer att ordna sig.