madeleinescockerspanielsida.se – Allt om Cocker spaniel!

Är Cocker spaniel en bra familjehund?

Det finns väldigt många olika hundraser, och de kan vara mer eller mindre lämpliga för familjen. Men hur är det egentligen med rasen Cocker spaniel? Är det en lämplig familjehund?

Var passar en Cocker spaniel?

Cocker spanieln är en ras som passar bra i alla familjer men den kräver en hel del motion och aktivitet. Hunden vill inte ligga på soffan hela dagarna och den kräver en hel del mental stimulans. Är man aktiv som familj och gärna håller på med olika aktiviteter kan det här vara en optimal hundras att skaffa.

Är rasen barnvänlig?

Ja, överlag är Cocker spanieln en väldigt barnvänlig ras. Det är dock väldigt individuellt och alla hundar gillar inte barn. Det kan också vara så att hunden råkat ut för något i samband med att den tidigare umgåtts med barn och även då kan den reagera negativt. Som hundägare och förälder bör man alltid ha koll när mindre barn umgås med hunden. De kan till exempel få för sig att dra hunden i svansen, eller så ramlar de på hunden. Man bör alltid tala med barnen om hur de ska bete sig kring hunden. Kan de inte sköta sig får man helt enkelt hålla barn och hund separerade.

Andra djur och spanieln

Det brukar inte vara speciellt svårt att kombinera en Cocker spaniel med andra djur. Det kan dock ta ett tag innan djuren vänjer sig vid varandra och man måste ha tålamod. Om man har större djur som till exempel en häst kan man absolut ta med hunden till stallet. Cocker spaniel är en ras som gillar att sträcka ut även på längre turer.