madeleinescockerspanielsida.se – Allt om Cocker spaniel!

Hitta bra nya ägare till hundarna

När man har en kennel och föder upp Cocker spaniel är det viktigt att man hittar bra hem till alla hundar man säljer. Det går inte att sälja till första bästa person om man är en seriös kennelägare.

Får köparna ha djur?

I Sverige förekommer det att personer har djurförbud och då får de inte ha eller hantera djur. Genom att ringa till länsstyrelsen kan man få reda på om en person i ett visst län har djurförbud och då bör man inte sälja en hund till den personen. Ofta beror nämligen djurförbudet på att personen tidigare inte klarat av att ta hand om sina djur.

Fråga runt

Det kan också löna sig att fråga runt lite. Be gärna om referenser från en eventuell valpköpare. På så sätt kan du ringa runt och fråga om köparens erfarenheter av djur och annat du vill veta.

Skriv kontrakt

Skriv alltid kontrakt när du ska sälja en hund. På så sätt finns det inga missförstånd. Då vet både du och köparen vad som gäller och vad som blivit sagt. I kontraktet kan du också skriva i om köparen har någon form av provperiod och om denne kan lämna tillbaka valpen innan perioden tagit slut.